COMUNICAT: El TSJC declara nul el Pla Director Urbanístic de Bcn World i estima parcialment els arguments d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC

En una sentència emesa avui, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu que Aturem Bcn World i GEPEC-EdC havien interposat contra el Pla Director Urbanístic que havia de permetre la construcció de Bcn World. 
 
En el seu escrit, els magistrats han estimat els arguments pels quals els demandants havien denunciat que les zones verdes, espais lliures i equipaments públics previstos es situaven en zona de risc químic. Aquest fet contravenia la jurisprudència i normativa sectorial per la qual en zones de risc és incompatible situar zones verdes i equipaments públics, doncs no és possible el gaudi i benestar d’aquest espai per part de les persones. Amb aquesta sentència, el tribunal declara la nul·litat de l’ordenació del Sector 1 (Complexos Turístics Integrats), que és el que concentra bona part de l’edificabilitat del Pla Director Urbanístic, el qual  inclou els terrenys on estava previst el desenvolupament dels complexos recreatius, comercials i de casinos. Aquesta nul·litat comportarà la més que possible cancel·lació del contracte de compravenda dels terrenys entre la Caixa, INCASOL i Hard Rock, ja que nombroses clàusules del contracte quedaven supeditades a la no existència d’una sentència contrària. 
 
Tot i que la sentència es pot recorrer al Tribunal Suprem, el principi de prevenció del risc a les persones ens permet confiar que els arguments esgrimits seran ratificats si intervé la segona instància jurisdiccional. 
 
Aquesta victòria d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC és un pas més en el procés d’ensorrament d’aquest projecte fallit des de que va néixer.

Per tot això, Aturem Bcn World i GEPEC-EdC demanen al Departament de Territori i Sostenibilitat que, abans que es malbaratin més diners públics,  desisteixi definitivament d’aquest projecte.
 

Camp de Tarragona, 29 de setembre de 2020

Entrades populars d'aquest blog

COMUNICAT: Aturem Bcn World i GEPEC-EdC denunciem l’operació de compra dels terrenys de la Caixa per part de la Generalitat de Catalunya per 120 milions d’euros

COMUNICAT: Aturem Bcn World presentem al·legacions a la modificació del PDU del CRT de Vila-seca i Salou