Comunicat d'Aturem Bcn World

Hard Rock confirma la fallida del projecte Bcn World

Després de 4 anys i 9 mesos des del primer anunci del que havia de ser el revulsiu econòmic i turístic pel Camp de Tarragona, avui 30 de juny s’ha confirmat el fracàs i la mentida que portava implícit aquell anunci. El Grup Veremonte i seus seguidors van marxar, fa pocs dies també se’n va desentendre el Grup Peralada que tant interessats semblaven. Ni tan sols queda cap dels membres i consellers del Govern de la Generalitat que ho van impulsar. Avui, amb l’obertura de les propostes finals, s’ha constatat el fracàs de Bcn World ja que només Hard Rock ha presentat una proposta que encara no s’ha desvelat.

Amb tot això es demostra un cop més que l’únic interès no ha estat trobar el millor projecte i que les empreses competissin entre elles, sinó que els inversors han anat marxant progressivament, però la Generalitat ha mantingut les reformes legislatives i la requalificació urbanística dels terrenys en benefici de la Caixa, el seu propietari.

Des de l’Assemblea Aturem Bcn World veiem el moviment de Hard Rock com l’únic que ha acceptat donar la cara per una operació urbanística de dubtosa viabilitat. Tractant-se d’un únic operador que optarà a construir el ressort, les incerteses respecte qui acabarà pagant els costos externs al projecte (carreteres, depuradora, línies elèctriques, urbanització, etc.) són més evidents.

Per tots aquests motius, l’Assemblea Aturem Bcn World es reafirma en els següents punts:
  • Mantenim la demanada interposada contra el Pla Director Urbanístic que ha de permetre Bcn World, ja que segueix atemptant contra un urbanisme racional i que genera elevats impactes ambientals i territorials, com ja hem anat denunciant.
  • Demanem que els càrrecs públics que van iniciar la iniciativa de Bcn World cessin en el seus càrrecs, ja que avui s’ha demostrat que era inviable i que no ha despertat l’interès que havien promès a la ciutadania i van mentir al Parlament quan van demanar que era necessari un canvi legislatiu per a poder-ho tramitar.
  • Aturem Bcn World continuarà la lluita contra el projecte per totes les vies fins que el Govern no aturi el Pla Director Urbanístic o fins que no siguin els mateixos tribunals que l’anul·lin.
  • Demanem que tota la societat civil del Camp de Tarragona reflexioni sobre les promeses de generació de llocs de feina i riquesa que els hi van prometre i que finalment han resultat falses. El Camp de Tarragona no es pot permetre tenir líders polítics que es juguin el futur desenvolupament econòmic de la seva gent només a les cartes dels casinos i l’especulació urbanística.


Camp de Tarragona, 30 de juny de 2017

Entrades populars d'aquest blog

COMUNICAT: Aturem Bcn World i GEPEC-EdC denunciem l’operació de compra dels terrenys de la Caixa per part de la Generalitat de Catalunya per 120 milions d’euros

COMUNICAT: Aturem Bcn World presentem al·legacions a la modificació del PDU del CRT de Vila-seca i Salou

COMUNICAT: El TSJC declara nul el Pla Director Urbanístic de Bcn World i estima parcialment els arguments d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC